Actueel

Actualiteiten, projecten en andere berichten uit de markt die we graag met u delen.

Wist u dat…

wij u maandelijks op de hoogte houden van de papierprijzen? Bekijk ze hier!

Uitbreiding offset capaciteit

Vanaf vandaag beschikken wij over een nieuwe offset pers waarop wij de vellen drukken voor golfkartonnen verpakkingen. Deze KBA 164…

Het Golfkarton EBC is nu beschikbaar!

Wilt u alles weten over golfkarton? Goed nieuws! Er is namelijk een nieuwe editie beschikbaar van onze populaire verpakkingsgids. In…

International Paper koopt DS Smith

Het Amerikaanse International Paper en DS Smith hebben overeenstemming bereikt over de voorwaarden van een deal waarbij IP DS Smith…

Nieuwe compressiebank geplaatst

Onlangs hebben we geïnvesteerd in een nieuwe compressiebank, een essentieel meetinstrument om de draagkracht van kartonnen dozen te beoordelen.

Ontbossing

5 mythes over ontbossing en ons voedsel

Bossen zijn onmisbaar voor een leefbare planeet, ze leveren voedsel, schoon water, medicijnen en ze beschermen ons tegen de gevolgen klimaatverandering. Heel belangrijk dus dat we deze natuur beschermen. Weet jij wat de oorzaken zijn van ontbossing en hoe we het kunnen tegengaan? Lees deze 5 mythes over ontbossing.

Europees bos groeit, mede dankzij de golfkartonindustrie

Ontbossing is een wereldwijd probleem. In Europa is sprake van een tegenovergestelde trend. Het Europese bos groeit. En dat komt mede door de Europese papier- en kartonindustrie die vol inzet op duurzaam bosbeheer.

Certificaat behaald: veilig werken met de vorkheftruck

Onze productie en logistiek medewerkers hebben het certificaat ‘veilig werken met de vorkheftruck’ gehaald. Veiligheid op de werkvloer is van groot belang. Zeker in een omgeving waar met machines en arbeidsmiddelen voor intern transport wordt gewerkt.

Creatief ontwerp: promotie product display

Onze ontwerpers hebben deze maand een opvallende toonbankdisplay ontwikkeld zodat uw product onder de aandacht komt op het verkooppunt. Creativiteit en specialistische kennis van golfkarton zijn de hoofdingrediënten voor het ontwerpen van innovatieve, nieuwe verpakkingen. En daar hebben onze verpakkingsontwerpers wel een portie van in huis!

Zomeruitje 2022

Naast dat wij ons werk met veel verantwoordelijkheidsgevoel oppakken, vinden wij plezier op het werk net zo belangrijk. Op vrijdag 1 juli 2022 hadden wij dan ook weer een bedrijfsuitje gepland staan!

Best Packaging Group Haringparty 2022

Met veel plezier kijken wij terug op de gezellige Best Packaging Group Haringparty van afgelopen vrijdag met onze collega’s van Argos Packaging & Protection en Base Packaging BV.

PromoPlants planten verpakking

Een plantje gepersonaliseerd met een logo of tekst als relatiegeschenk is nieuw in markt. De introductie van het idee en de planten zelf moesten dan ook pakkend en representatief gepresenteerd worden.

Interne masterclasses van start

Wij vinden het belangrijk zowel extern als intern onze kennis over golfkarton te delen. Zo blijven de medewerkers van EBC op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt op het gebied van materiaalsoorten, verwerkingsmachines en druktechnieken. 

Stagedag Dalton Den Haag

Maak kennis met onze jongste medewerkers voor 1 dag, Renske en Juliette! Vandaag hebben zij meegekeken op de verschillende afdelingen binnen EBC om te proeven van het bedrijfsleven.

JUBILEUM: 10 jaar FSC® gecertificeerd

Dit jaar zijn wij al 10 jaar lid van FSC®. Dankzij FSC houden we met elkaar wereldwijd bossen in stand. Kiest u ook voor duurzame, FSC®-gecertificeerde verpakkingen?

EBC partner van Trees for All

Jaarlijks produceren wij als EBC miljoenen verpakkingen en presentatie-ideeën van golfkarton. Wij zijn van mening dat wat wij gebruiken van de natuur, wij ook weer terug moeten geven. Daarom zijn wij partner van Trees for All.

Creatieve kerstballen van golfkarton

Onze verpakkingsontwerpers ontwikkelen niet alleen creatieve verpakkingsoplossingen, maar ook op andere vlakken maken zij gebruik van hun creativiteit.

Een vernieuwde uitstraling voor de cocospalmendoos

Soms zijn dozen toe aan een nieuwe, frisse uitstraling. Deze presentatiedoos is een perfect voorbeeld. Wij leveren de dozen al 10 jaar en is in die tijd behoorlijk verouderd. Nieuwe mogelijkheden binnen onze branche zorgen voor nieuwe kansen.

EBC lid van Sedex

EBC Golfkarton is lid van Sedex; een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van ethische handelsdiensten, die werkt aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in wereldwijde toeleveringsketens.

Allereerste masterclass bij EBC

Op vrijdag 25 september vond de eerste masterclass plaats bij EBC; eerste kennismaking met golfkarton. Een leerzame en gezellige dag voor onze klanten die meer willen weten over golfkarton. Enkele onderwerpen die aan bod kwamen zijn de golfkartonsoorten, fefco’s en druktechnieken.

Golfkarton als circulair verpakkingsmateriaal

Maatschappelijk verantwoord en circulair inkopen is de toekomst als Nederland de opgestelde klimaatdoelen wil behalen. Bewuste selectie met het oog op duurzaam inkopen is een manier om effectief bij te dragen aan het klimaatdoel: een 100% circulaire economie in 2050.

5 mileuvoordelen van golfkarton als verpakkingsmateriaal

5 milieuvoordelen van golfkarton

Golfkarton is niet alleen bijzonder stevig, praktisch, handig in transport en hygiënisch maar ook heel duurzaam. Lees de 5 milieuvoordelen van golfkarton.

EBC bestaat 12,5 jaar!

Op vrijdag 29 mei vierde wij feest, EBC bestaat 12,5 jaar! Ons koperen jubileum is een feit. Een tijdperk waarin EBC heel wat innovaties en ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Gestart in een klein pandje in Naaldwijk en ontwikkeld tot een bedrijf met inmiddels ruim 3000m2 aan oppervlakte in Honselersdijk. Uitgegroeid is EBC niet, dat bewijzen de plannen en ideeën voor toekomstige investeringen.

De oplossing voor de drukke ondernemer – 4 punts verlijmd

Het voorvouwen van dozen kost veel tijd. Tijd die wij vaak niet hebben, laat staan de handjes. Dan zijn voorgelijmde dozen de oplossing. De doos wordt 3 punts verlijmd of 4 punts verlijmd. Hierdoor bespaart u veel tijd bij het opzetten en inpakken van de doos.

5 voordelen van POS materiaal

De 5 voordelen van POS materiaal

Point of Sale materiaal, afgekort POS materiaal is promotiemateriaal dat speciaal voor de plaats van verkoop is gemaakt. Het is een verkoopkans die bedrijven vaak laten liggen, terwijl het juist op verschillende gebieden voor een enorme boost kan zorgen!

Witte bedrukking op bruin karton

Niets is zo standaard dan een bruine doos met zwarte bedrukking. Overal kom je dit soort dozen tegen en worden ook door ons veel geleverd. Stap af van standaard en kies voor witte bedrukking op een bruine doos!

FOOD PERSONALITY BOXEN

Sponsoring EBC Food Personality boxen

De FoodAwards zijn dit jaar voor de 28e keer uitgereikt. Initiatiefnemer is FoodPersonality, een maandblad voor de supermarkt- en levensmiddelensector. Met de FoodAwards worden jaarlijks de beste introducties van A-merkleveranciers van het jaar ervoor beloond.

BestPackGroep

EBC lid van de Best Packaging Group

Wist u al dat wij lid zijn van de Best Packaging Group? Binnen één groep vindt u zes zelfstandige bedrijven die elkaar perfect aanvullen op het gebied van verpakkingen. Met de breedte van het gezamenlijke assortiment is er op elke vraag een antwoord.