Maatwerk

Een verpakking op maat maken, volledig afgestemd op uw wensen of die van uw klant, kan een ingewikkeld proces zijn. Dit vereist kennis van de te gebruiken materialen, inzicht in de productiemogelijkheden en kennis van de markt waarin u zich bevindt.

Geen zorgen, wij staan voor u klaar en maken precies de verpakking die u nodig heeft!

Onze ontwikkelingsafdeling is de creatieve motor van EBC

Alles begint bij het juiste ontwerp. Wij kunnen met trots zeggen dat wij één van de meest uitgebreide en creatieve ontwerpafdelingen hebben van Europa. Door de jaren heen hebben we een ongekend grote database opgebouwd, waardoor wij snel een verpakkingsontwerp – inclusief tastbaar model – voor uw product op tafel hebben. Dit is een investering van jaren waar u de vruchten van plukt. Zelfs onze concullega’s kloppen bij ons aan voor onze kennis. Het beste van alles? Dit maatwerk maakt deel uit van onze service.

Technisch ontwerp

Op onze uitgebreide ontwikkelingsafdeling geven we het technische ontwerp van de verpakking vorm. Daarbij houden we rekening met allerlei zaken. We testen de draagkracht, spelen met verschillende constructies en golfsoorten om de gewenste verpakking voor uw product te ontwerpen. Elk aspect wordt zorgvuldig geanalyseerd om een verpakking te creëren die voldoet aan de functionele eisen en de verwachtingen van u en uw klant.

Verpakkingsadvies

De mogelijkheden voor een kartonnen verpakking voor uw product zijn eindeloos. Onze ontwerpers kunnen u begeleiden bij het kiezen van het juiste materiaal, het bepalen van de optimale afmetingen, en het ontwerpen van een verpakking die niet alleen functioneel is, maar ook aantrekkelijk en milieuvriendelijk. Wij staan klaar om u te adviseren en samen met u de perfecte verpakking te ontwerpen.

Modellen

Op onze ontwikkelingsafdeling maken we binnen een handomdraai een model (ook wel dummy, prototype of sample genoemd) van uw kartonnen verpakking, wat vele voordelen biedt. Met een tastbaar voorbeeld in uw handen krijgt u een helder beeld van de uiteindelijke verpakking. Daarnaast is een model ideaal voor marketing- en verkoopdoeleinden, aangezien het kan worden gebruikt als verkooptool, voor fotografie en voor consumentenonderzoek. Deze service is exclusief voor onze klanten.

Palletstapeling

Naast optimale veiligheid, zorgt het zo efficiënt mogelijk stapelen van kartonnen dozen op pallets voor ruimte- en kostenbesparing. Benieuwd hoe het met uw palletbelading gesteld is? Wij zoeken het graag voor u uit.

Duurzaamheidsadvies

Bedrijven stellen steeds vaker richtlijnen op voor verpakkingen op het gebied van duurzaamheid, terwijl consumenten ook steeds meer voorkeur geven aan producten met een milieuvriendelijke verpakking. Het is dus van groot belang om duurzame verpakkingsmaterialen te kiezen en zo de ecologische voetafdruk te verlagen. Ons team staat klaar om u te adviseren en samen te werken aan duurzame verpakkingsoplossingen.

Draagkracht

Onze compressiebank is een essentieel meetinstrument om de draagkracht van kartonnen dozen te beoordelen. Door de dozen aan gecontroleerde druk bloot te stellen, kunnen we nauwkeurig vaststellen hoeveel gewicht ze kunnen dragen, zonder de inhoud in gevaar te brengen.

Wij ontwerpen de juiste verpakking voor uw product

Elk (nieuw) product verdient de meest optimale verpakking. Daarom kijkt ons team van ontwerpers verder dan de mogelijkheden binnen ons machinepark. Dat werkt in uw voordeel want alleen zo garanderen wij de optimale verpakking voor uw product.

Wat klanten over ons zeggen

Onze werkwijze

kartonnen dozen rand

Van het eerste concept tot de uiteindelijke productie en levering(en), wij nemen alles uit handen zodat u tijd heeft voor andere zaken.

Stap 1: Briefing

Hoe kunnen we u helpen? Zoekt u een verpakking die uw product veilig kan vervoeren en/of juist mooi kan presenteren?

Of wilt u eens kritisch kijken naar uw huidige verpakkingen om kosten te besparen, de gebruikersvriendelijkheid te verhogen of te verduurzamen?

Stap 2: Ontwerp

Onze ontwerpers gaan aan de slag. Wist u dat wij één van de meest uitgebreide en creatieve ontwerpafdelingen hebben van Europa?

Na ons uitgebreide advies over uw verpakking, sturen we een offerte en maken een model ter beoordeling.

Stap 3: Productie

U zoekt de juiste verpakking tegen de scherpste prijs? Dat kunnen wij garanderen door samen te werken met de modernste fabrieken in Europa, ondersteund door onze sheetplant in Honselersdijk.

Stap 4: Transport en Voorraad

We kunnen uw verpakkingen rechtstreeks bij u afleveren of op voorraad houden in ons magazijn.

Zo kunnen we snel inspelen op veranderende behoeften en zorgen dat u altijd op tijd uw verpakkingen ontvangt.

Bent u op zoek naar een nieuwe leverancier? Interesse in een nieuwe verpakking laten ontwerpen? Of wilt u uw huidige kartonnen dozen eens goed laten analyseren om in kaart te brengen waar optimalisaties en kostenbesparingen mogelijk zijn?