Technisch verpakkingsontwikkeling

Wij dragen bij aan het succes van uw product door een creatieve en tegelijkertijd technisch kloppende verpakking van golfkarton te ontwikkelen
Stap samen met onze ontwerpers in de creatieve en uitgebreide wereld van golfkartonnen verpakkingen

Op onze uitgebreide ontwikkelingsafdeling van EBC Golfkarton – Monsterbox – ontwerpen we werkelijk alle soorten en maten golfkartonnen verpakkingen op maat. Dat klinkt eenvoudig maar hier komt veel bij kijken. Zowel de keuze uit papiersoorten, soorten doosconstructies en de technische specificaties van golfkartonnen verwerkingsmachines zijn zeer uitgebreid.

Onze ontwerpers beschikken over de juiste kennis en ondersteunen u zowel op technische als creatieve wijze bij de ontwikkeling van uw nieuwe golfkartonnen verpakking. Zo leveren wij een bijdrage aan het succes van uw product. Want een verpakking die uiteindelijk niet stevig genoeg blijkt, draagt daar uiteraard niet aan bij.

Een technisch kloppende verpakking hoeft niet standaard of saai te zijn. Laat u zeker niet beperken in uw creativiteit want wij houden altijd rekening met de technische vereisten. Zo garanderen wij u een creatieve verpakking die ook in grote oplages te produceren is. Dat is hét verschil tussen onze technische ontwikkelingsafdeling Monsterbox en een design- of reclamebureau.

Wij kennen exact de bewerkingsmogelijkheden en -beperkingen van golfkarton. Deze ervaring en kennis gebruiken onze verpakkingsontwerpers tijdens de ontwikkelingsfase. Zo heeft u een verpakking in handen die wij in een later stadium gegarandeerd kunnen produceren in ons veelzijdige machinepark. Want een verpakking kan er nog zo mooi uit zien, maar moet uiteraard ook te produceren zijn op de golfkarton verwerkingsmachines.

Stappenplan technisch verpakkingsontwerp
400x400 (6)

Het bespreken van uw verpakkingsidee en technische aandachtspunten

Voor welk product wilt u een verpakking laten ontwerpen en wat voor soort verpakking zoekt u? Werkt u met dozenopzetmachines waarmee wij rekening dienen te houden? Als het om een retailverpakking gaat: hoe ziet het schap eruit? Wie zijn de concurrenten en wat typeert hun verpakkingen?

400x400 (3)

Onbedrukt monster

Onze ontwerpers werken de digitale stanstekeningen uit en maken een onbedrukt monster van golfkarton zodat u de doosconstructie en passing kunt beoordelen.

Website afbeeldingen 600x400mm (12)

Digitale stanstekening voor uw design- of reclamebureau

Is de doosconstructie of passing nog niet helemaal naar wens? Dan passen wij de verpakking aan. Is alles naar wens? Dan ontvangt u van ons de digitale stanstekening zodat uw design- of reclamebureau een goed beeld heeft van uw nieuwe verpakking en de bedrukking in lijn met uw merk kan ontwerpen.

checklist

Bedrukt monster

Zodra wij de bedrukking van uw design- of reclamebureau hebben ontvangen, maken wij een bedrukt monster van golfkarton zodat u een goed beeld heeft van hoe de verpakking eruit komt te zien (kleuren worden zo goed als mogelijk benaderd).

transport ebc

Productie in ons veelzijdige machinepark

Is de verpakking helemaal naar wens? Gefeliciteerd met uw nieuwe verpakking! We starten de productie en bezorgen de verpakkingen ingepakt op pallets.

Zowel voor non-food als food producten ontwikkelen wij verpakkingen waarbij we uiteraard rekening houden met de voedselveiligheid.

Als het op voedsel aankomt, begrijpen we hoe belangrijk het is dat verpakkingen bescherming en de juiste voedselhygiëne bieden. Wij houden hier uiteraard rekening mee gedurende de ontwikkelingsfase. Wij beschikken over de vereiste kennis en certificaten die onze klanten zekerheid bieden voor wat betreft kwaliteit, voedselveiligheid en traceerbaarheid.

Kies voor een duurzame verpakking van golfkarton

Wist u dat golfkarton één van de meest duurzame verpakkingsmaterialen ter wereld is? Golfkarton is 100% hernieuwbaar, 100% recyclebaar en 100% afbreekbaar. Daarnaast draagt u bij aan de circulaire economie. Des te meer reden om karton als verpakkingsmateriaal te gebruiken om uw producten in te verpakken. Onze ontwerpers ontwikkelen graag een duurzame verpakking voor uw product.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van kartonnen verpakkingen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor uw bedrijf!