Duurzaamheid

Wij hebben een passie voor golfkarton en werken uitsluitend met dit materiaal voor het vervaardigen van verpakkingen. Daarnaast vinden wij het belangrijk een positieve bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. Duurzaamheid staat dan ook hoog in het vaandel.

Amerikaanse vouwdozen pagina_header foto

Golfkarton is 100% hernieuwbaar, 100% recyclebaar en 100% afbreekbaar

Daarmee is het één van de meest duurzame materialen om verpakkingen van te maken.

Circulair

Golfkarton is een circulair product. Er wordt ook wel gesproken van een gesloten kringloop. In deze kringloop blijven grond- en hulpstoffen steeds functioneel aanwezig door een permanent systeem van hergebruik. De houtvezels die in het karton worden verwerkt kunnen volgens de laatste onderzoeken tot wel 25 keer (!) worden gerecycled.

 

Verpakken met de natuur

Hout vormt de grondstof van papier en betreft een onuitputtelijke bron; de grondstoffen groeien weer aan en kunnen telkens opnieuw worden gewonnen. Dat is de reden dat wij zo enthousiast zijn over golfkarton, we verpakken uw product in een milieuvriendelijke verpakking bestaande uit hernieuwbare grondstoffen!

Duurzame handelsketen

Traceerbare grondstoffen – FSC

Karton wordt geproduceerd van hernieuwbare grondstoffen. Hernieuwbare grondstoffen zijn onuitputtelijk, groeien weer aan en kunnen telkens opnieuw worden gewonnen. Maar waar komen die grondstoffen vandaan?

Met FSC kan er getraceerd worden waar de grondstoffen vandaan komen. Alleen papierproducten afkomstig uit een verantwoord beheerd bos krijgen het FSC-keurmerk. Zo dragen we samen bij aan het behoud van bossen wereldwijd en gaan we illegale houtkap tegen.

Download FSC® deelnamebewijs (FSC-C016391) en vraag gerust naar onze FSC®-gecertificeerde producten.

Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel

Bij EBC Golfkarton vinden we duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord te ondernemen belangrijk, om zo een positieve bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. Dit vertaalt zich in verschillende initiatieven en praktijken binnen ons bedrijf.

EcoVadis Bronzen Medaille

Als erkenning voor onze prestaties op het gebied van duurzaamheid, hebben wij de EcoVadis Bronzen medaille ontvangen. Ecovadis is een organisatie die gespecialiseerd is in duurzaamheidsbeoordelingen.

Hun beoordelingsmethode is gebaseerd op het Global Reporting Initiative, het United Nations Global Compact en de ISO 26000 norm. Bij de beoordeling hanteren ze 21 indicatoren, verdeeld over de thema’s: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

Bronze EcoVadis medaille

Sedex

We streven ernaar een verantwoordelijk en duurzaam bedrijf te zijn. Daarom zijn wij lid van Sedex, een organisatie die bedrijven wereldwijd helpt om verantwoord handel te drijven. Het helpt ons controle te houden over onze productieketen.

Bekijk Sedex certificaat op de downloads pagina – Geregistreerd onder nummer ZC414000916

Trees for all

Jaarlijks leveren wij miljoenen verpakkingen van golfkarton aan onze klanten. Wij zijn van mening dat wat wij gebruiken van de natuur, wij ook weer terug moeten geven. Daarom zijn we trotse partner van Trees for All, waarmee we een deel van wat we gebruiken, teruggeven aan de natuur.

Wat kunnen we voor u betekenen op het gebied van verpakkingen?

Eén van onze vertegenwoordigers komt graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Liever direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Vul het formulier in of bel gerust met onze verkoop afdeling.

Vrijblijvende afspraak maken

Contact informatie

Stuur ons een bericht per mail, begin een goed gesprek over de telefoon of kom gewoon langs en ga met ons om tafel!

EBC Golfkarton B.V
Stationsweg 35
2675 AM Honselersdijk
Nederland

KVK: 27308318
BTW: NL 8187 288 99 B01

Vrijblijvende offerte aanvragen

Uw naam(Vereist)
Hoeveel besteedt uw bedrijf jaarlijks aan kartonnen verpakkingen?
Hoeveel besteedt uw bedrijf jaarlijks aan kartonnen verpakkingen?
Hoeveel besteedt uw bedrijf jaarlijks aan kartonnen verpakkingen?

Contact informatie

Stuur ons een bericht per mail, begin een goed gesprek over de telefoon of kom gewoon langs en ga met ons om tafel!

EBC Golfkarton B.V
Stationsweg 35
2675 AM Honselersdijk
Nederland

KVK: 27308318
BTW: NL 8187 288 99 B01