Verpakkingen van bruin karton voor biologische producten

Consumenten kiezen tegenwoordig steeds meer voor biologische, organische en natuurlijke producten. Zo verdubbelde supermarkt Lidl in twee jaar tijd het aantal biologische producten in de schappen en biedt Albert Heijn inmiddels ruim 1.000 biologische alternatieven aan. Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Golfkarton is een duurzame materiaalkeuze die hierbij aansluit.

Creëer verpakkingen en displays met een natuurlijke uitstraling van bruin golfkarton

Bij verpakkingen voor biologische, organische en natuurlijke producten adviseren wij gebruik te maken van bruin golfkarton. Bruin golfkarton geeft, in tegenstelling tot wit karton, de verpakking een natuurlijke uitstraling. Daarnaast bestaat golfkarton deels uit materiaal dat afkomstig is uit de natuur, hout. Dit gegeven sluit perfect aan bij biologisch voedsel waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met het milieu.

Golfkarton als meest duurzame verpakkingsmateriaal

Golfkarton wordt uitsluitend gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Onder andere houtpulp, zetmeellijm en 80% tot 100% aan gerecycled papier. Het materiaal is 100% recyclebaar en 100% afbreekbaar. De samenstelling van golfkarton bestaat uit verschillende papiersoorten die op elkaar worden verlijmd.

Verschillende papiersoorten worden met elkaar gecombineerd zodat er golfkartonnen platen ontstaan. Een van die papiersoorten is kraftliner. Kraftliner wordt gemaakt van een klein percentage nieuwe houtvezel, vermengd met gerecycled papier. Het papier bevat nieuwe houtvezel waardoor het karton een diepe en natuurlijke bruine kleur krijgt. Bovendien is het materiaal beter bestand tegen vocht en scheurt minder snel dan testliner papier.

Een andere papiersoort is testliner. Een groot voordeel van testliner is dat het wordt gefabriceerd van 100% gerecycled oud papier. Gezien er geen nieuwe houtvezel wordt toegevoegd aan testliner heeft het materiaal een iets doffe uitstraling ten opzichte van kraftliner en scheurt het sneller.

Bedrukte verpakkingen van Sila Liner papier

Speciaal voor uw bedrukte verpakkingen en displays hebben Sila Liner; een speciale bruine papiersoort die waar wij offset bedrukte verpakkingen van maken. Sila Liner is te vergelijken met kraftpapier. Een bruine papiersoort met lange houtvezels, waardoor het beter bestand is tegen vocht en minder snel scheurt. Daarnaast draagt het papier het FSC® keurmerk, een keurmerk voor het behoud van bossen wereldwijd.

offset print op bruin karton bedrukte dozen met silaliner

 – Bruin golfkarton geeft, in tegenstelling tot wit karton, de verpakking een natuurlijke uitstraling. Daarnaast bestaat golfkarton deels uit materiaal dat afkomstig is uit de natuur, hout. Dit gegeven sluit perfect aan bij biologisch voedsel waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met het milieu. 

FSC® beschermt het behoud van bossen wereldwijd

Eén van de meest bekende keurmerken voor verantwoord bosbeheer is de Forest Stewardship Council. Het inkopen van FSC® gecertificeerde producten draagt bij aan het duurzaam ondernemen door uw organisatie. Ook wij leveren verpakkingen gemaakt van papier met het FSC® keurmerk, bijvoorbeeld Sila Liner.

Wij helpen u graag bij het ontwikkelen van uw verpakkingen en displays voor biologische, organische en natuurlijke producten.

Wij ontwerpen, produceren en leveren al uw gewenste golfkartonnen verpakkingen op maat. Van eenvoudige bruine transportverpakkingen tot bedrukte presentatiedozen. Onze uitgebreide ontwikkelingsafdeling straalt creativiteit uit en staat klaar om uw product te voorzien van de juiste verpakking.

Heeft u een vraag of behoefte aan ondersteuning? Neem contact met ons op, wij delen onze kennis en expertise graag met u.

0174 - 648 235

Of vul het contactformulier in:

  EINDE BERICHT
  Lees meer nieuws
  • Jaarlijks produceren wij als EBC miljoenen verpakkingen en presentatie-ideeën van golfkarton. Wij zijn van mening dat wat wij gebruiken van de natuur, wij ook weer terug moeten geven. Daarom zijn wij partner geworden van stichting Trees for All....

  • Van offset bedrukte diepvries consumentenverpakkingen tot transportverpakkingen met luchtgaten....

  • Op vrijdag 25 september vond de eerste masterclass plaats bij EBC; eerste kennismaking met golfkarton. Een leerzame en gezellige dag voor onze klanten die meer willen weten over golfkarton. Enkele onderwerpen die aan bod kwamen zijn de golfkartonsoorten, fefco’s en druktechnieken....

  • Het functioneel verpakken van glaswerk in verschillende golfkartonnen verpakkingen. ...

  • De ontwikkeling van een luxe presentatiedoos voor onder andere gekoeld BBQ vlees....