EXCLUSIEF BIJ EBC

Offset bedrukte verpakkingen nu ook op bruin papier

Golfkarton kan op vele manieren bedrukt worden.  De meest bekende zijn offset druk, flexo druk en digitaal print. Bij offset druk wordt wit papier (GD2) gebruikt. Maar wij maken het mogelijk ook op bruin papier offset te bedrukken met Sila Liner.

Onderzoek: een bruine golfkartonnen verpakking benadrukt duurzaamheid

Volgens een Europees onderzoek hechten consumenten steeds meer waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Zelfs 44% van de respondenten is bereid meer uit te geven aan producten indien verpakt in duurzame materialen. Deze ontwikkeling zorgt voor een nieuwe trend op het gebied van verpakkingen. Printen op bruin karton. Bedrukken op bruin golfkarton geeft een mooie, duurzame uitstraling.

Om op deze trend in te spelen bieden wij een nieuwe printtechniek aan op golfkarton. Namelijk bedrukken in offset op bruin papier. Het is algemeen bekend dat kleuren op bruin papier minder fel uitkomen. Maar niets is minder waar met onze speciale Sila Liner. Doordat er eerst een witte laag aangebracht wordt op de plek van bedrukking knallen de kleuren op bruin papier eruit.

Vrijblijvende offerte aanvraag voor bedrukte dozen met Sila Liner?

KLEURRIJK EN SCHERP

Sila Liner voor een natuurlijke en duurzame uitstraling van uw verpakking

Printresultaten op bruin papier met Sila Liner 

Speciaal papier voor offset drukken op bruin golfkarton

Sila Liner is een speciale kraftliner papiersoort die wij verwerken om offset bedrukte golfkartonnen verpakkingen van te maken. De papiersoort is bruin van kleur en is door de lange houtvezels goed bestand tegen vocht. Daarom is Sila Liner ideaal voor golfkartonnen verpakkingen die de koeling in gaan.

De voordelen van Sila Liner

– Sila Liner papier (kraftliner) is bestand tegen vocht en koeling
– Heldere kleuren die van het bruine papier knallen
– Haarscherpe fotoprint
– Zelfs tekst in lettertypegrootte 6 is goed leesbaar (barcodes)
– De opstartkosten zijn laag; geen clicheekosten

Milieuvriendelijk en FSC-gecertificeerd papier

Sila Liner papier is zeer milieuvriendelijk, de bruine kraftliner wordt gemaakt van nieuwe houtpulp en vermengd met een percentage gerecycled materiaal. Daarnaast is het papier, zowel wit als bruin, FSC-gecertificeerd. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven.

Bent u benieuwd naar de geweldige drukresultaten die wij behalen met Sila Liner?