JUBILEUM: 10 jaar FSC® gecertificeerd

Dit jaar zijn wij al 10 jaar lid van FSC. Dankzij FSC houden we wereldwijd de bossen in stand. Als een verpakking FSC®- gecertificeerd is, weet je namelijk zeker dat een product afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Over FSC

Bossen zijn een bron van biodiversiteit en onmisbaar voor een stabiel klimaat. Al bijna 30 jaar is het de missie van FSC om bossen te herstellen en te beschermen. Als FSC-bosbeheer plaatsvindt, waar ook ter wereld, is sprake van een gezond bos dat leeft. Dat maakt FSC-bosbeheer een belangrijk instrument tegen ontbossing. Door te kiezen voor FSC-producten geef je de boseigenaar immers de middelen om het bos duurzaam te beheren. Dat betekent ook dat bos niet kan worden omgezet in gebieden voor palmolie-, soja- of veeteelt.

Kies voor FSC®-gecertificeerd golfkarton

Dankzij FSC-certificering houden we wereldwijd de bossen in stand. Met FSC weten we zeker dat de grondstoffen voor het maken van golfkarton afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen. Dat geldt niet alleen voor tropisch bos maar ook voor bos dichtbij, zoals in Nederland.

 

Kies ook voor duurzame, FSC®-gecertificeerde verpakkingen. Dat kunt u doen door bij uw verpakkingsaanvraag te vermelden dat u graag gebruik wilt maken van FSC®-gecertificeerd golfkarton voor uw verpakkingen.

Meer informatie over FSC op https://nl.fsc.org/nl-nl

Waarom kiezen voor FSC®-gecertificeerde producten?

EINDE BERICHT
Vond u dit bericht interessant?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf maandelijks op de hoogte van alle blogs en het laatste nieuws.

Lees meer nieuws