Het verpakken van glaswerk voor Jopen Bier

Het functioneel verpakken van glaswerk in verschillende golfkartonnen verpakkingen.

Het verpakken van glaswerk voor Jopen Bier

Jopen Bier brouwt ambachtelijk Nederlands bier. Onderscheidend, authentiek en vol van smaak. De kennis van het verleden en de mogelijkheden van het heden resulteren in hemelse craft bieren. De vele bekroningen, zowel nationaal als internationaal, vormen het ultieme bewijs.

Aanvraag golfkartonpakket van Jopen Bier

Van Jopen Bier kregen wij de vraag om meerdere verpakkingen met verschillende functies uit te werken. Onder andere twee geschenkverpakkingen voor verkoop in de winkel, een losse verpakking voor een bierglas en een doos om webshopbestellingen in te pakken en te versturen.

Advies glaswerk in golfkartonnen verpakkingen

Glaswerk is kwetsbaar. Over de verpakking moet goed nagedacht worden zodat het glaswerk heel aankomt op bestemming. Daarom laten wij de dozen voor Jopen Bier zo nauw mogelijk om het breekbare glaswerk heen sluiten. Zo blijven de flesjes en glazen vastgeklemd zitten tijdens het transport en hebben zij geen mogelijkheid om te bewegen. Juist die beweging zorgt voor het mogelijk breken van glas.

Opvallende cadeauverpakking uitgewerkt op onze ontwerpafdeling

Het ontwerp van de cadeauverpakking met glas is alles behalve standaard. De verpakking is met zorg uitgewerkt op onze ontwerpafdeling. Deze afdeling bestaat uit technische verpakking- en displayontwerpers die de meest creatieve en functionele constructies uitwerken in golfkarton. De ontwerpers maakte prototypes, handgemaakte modellen van de verpakking, om de passing te garanderen en de sterkte van de verpakking te testen. Met een portie creativiteit en kennis is de verpakking geworden zoals hij is, een opvallende en beschermende cadeauverpakking.

bedrukte dozen
golfkarton_dozen_productie_bedrukte dozen_ebc_jopen bier_verpakking (1)
Website afbeeldingen 600x400mm (12)

Glaswerk verpakken is een vak apart. Voordat ik de technische tekening uitwerk, bepaal ik de indeling. Door het glaswerk niet met elkaar in aanraking te laten komen, verkleinen we de breekkans. Daarbij geldt ook hoe strakker de verpakking om het glaswerk, hoe steviger de verpakking is. Zo blijven de producten vastgeklemd zitten tijdens het transport en hebben zij geen mogelijkheid om te bewegen. Juist die beweging zorgt voor het mogelijk breken van glas.


Sanne Swierts-Kuiper – Verpakkingsontwerper

EINDE BERICHT

Lees meer praktijkvoorbeelden