Verpakkingen voor glaswerk van Jopen Bier

Jopen Bier brouwt ambachtelijk Nederlands bier. Onderscheidend, authentiek en vol van smaak. De kennis van het verleden en de mogelijkheden van het heden resulteren in hemelse craft bieren. De vele bekroningen, zowel nationaal als internationaal, vormen het ultieme bewijs.

Het complete golfkartonpakket van Jopen Bier, van transportverpakkingen tot retail presentatieverpakkingen

Golfkartonnen verpakkingen zijn uitermate geschikt om glaswerk in te pakken. Mede dankzij de eigenschappen van golfkarton als stevig, makkelijk vormbaar, praktisch in gebruik, handig in transport, hygiënisch en de zeer hoge recyclagegraad. EBC produceert niet alleen standaard dozen van golfkarton maar ontwerpen ook verpakkingen op maat. Voor Jopen Bier hebben wij onder andere twee geschenkverpakkingen ontworpen en geproduceerd voor verkoop in de winkel, een losse verpakking voor een bierglas en een doos om webshopbestellingen in te pakken en te versturen.

Verpakkingsadvies glaswerk verpakken

Glaswerk is kwetsbaar. Over de verpakking moet goed nagedacht worden zodat het glaswerk heel aankomt op bestemming. Daarom laten wij de dozen voor Jopen Bier zo nauw mogelijk om het breekbare glaswerk heen sluiten. Zo blijven de flesjes en glazen vastgeklemd zitten tijdens het transport en hebben zij geen mogelijkheid om te bewegen. Juist die beweging zorgt voor het mogelijk breken van glas.

Bierdoos_bierverpakking_geschenkdoos_biergeschenkdoos_verpakkingen_golfkarton

Verpakkingsontwerp cadeauverpakking

Het ontwerp van de cadeauverpakking met glas is alles behalve standaard. De verpakking is met zorg uitgewerkt op onze ontwerpafdeling. Deze afdeling bestaat uit technische verpakking- en displayontwerpers die de meest creatieve en functionele constructies uitwerken in golfkarton. De ontwerpers maakte prototypes, handgemaakte modellen van de verpakking, om de passing te garanderen en de sterkte van de verpakking te testen. Met een portie creativiteit en kennis is de verpakking geworden zoals hij is, een opvallende en beschermende cadeauverpakking.

ons team fotos website (1) (2)

Glaswerk verpakken is een vak apart. Voordat ik de technische tekening uitwerk, bepaal ik de indeling. Door het glaswerk niet met elkaar in aanraking te laten komen, verkleinen we de breekkans. Daarbij geldt ook hoe strakker de verpakking om het glaswerk, hoe steviger de verpakking is. Zo blijven de producten vastgeklemd zitten tijdens het transport en hebben zij geen mogelijkheid om te bewegen. Juist die beweging zorgt voor het mogelijk breken van glas.


Sanne Swierts-Kuiper – Verpakkingsontwerper

EINDE BERICHT

Lees meer praktijkvoorbeelden