Verpakkingstrends – papier en karton steeds belangrijker

Publicatiedatum: 14 november 2022
Bron: https://www.verpakkingsmanagement.nl/marktnieuws/verpakkingstrends_november_2022

Papieren stazak voor vaatwastabletten

De wereldwijde verpakkings- en papiergroep Mondi heeft samen met merkeigenaar Reckitt een innovatieve stazak op papierbasis ontwikkeld en gelanceerd voor het merk Finish vaatwastabletten..

De nieuwe verpakkingsoplossing bevat 75 procent minder plastic dan zijn volledig op plastic gebaseerde voorganger. De plasticbesparing zou meer dan 2.000 ton per jaar bedragen. De verandering maakt deel uit van de ambities van Reckitt om het gebruik van nieuw plastic in verpakkingen tegen 2030 te halveren.

mondi-and-reckitt-

Het gebruik van papieren verpakkingen voor vaatwastabletten is van oudsher een uitdaging, omdat de in water oplosbare tabletten absoluut droog moeten worden bewaard in een afsluitbare, duurzame en waterbestendige buitenverpakking.

Mondi ’s EcoSolutions vervangt 75 procent van het plastic door papier van hoge kwaliteit. De resterende 25 procent plastic in de verpakking wordt deels gebruikt om de papierstructuur te versterken en een barrière te bieden die de kwaliteit en veiligheid van het eindproduct waarborgt, deels om een vochtbestendige en strakke herafdichting te bereiken.

De nieuwe op papier gebaseerde verpakking voor Finish wordt in eerste instantie gelanceerd bij de winkelketen Carrefour in Frankrijk, waar de verpakking recyclebaar zal zijn in bestaande papierrecyclingstromen.

McDonald’s

McDonald’s vervangt in het Verenigd Koningrijk haar plastic bestek door papieren lepels, messen en vorken. Deze overstap bespaart volgens het fastfoodconcern jaarlijks 858 ton plastic. En de McFlurry wordt in Duitsland zonder plastic deksel en plastic lepel geleverd.

mcdonalds-dessert-mcFlurry-800x445

Maar ondanks de voordelen voor het milieu zijn niet alle klanten blij met de verandering. Velen delen hun mening op sociale media: ‘Het ontdekken dat McDonald’s nu papieren lepels gebruikt voor McFlurries heeft mijn week verpest.’

EINDE BERICHT

Lees meer nieuws

Mis nooit meer een nieuw bericht en ontvang een email wanneer er een nieuw bericht op de pagina marktnieuws is geplaatst!