Een vernieuwde uitstraling voor de cocospalmendoos

De ontwikkeling van een nieuwe uitstraling voor de transport- en presentatieverpakking van de cocospalmendoos die EBC al 10 jaar levert.

Een vernieuwde uitstraling voor de cocospalmendoos

Kwekerij G. Verkade B.V. beslaat een oppervlakte van 4 hectare waar zij inmiddels met jarenlange ervaring cocospalmen kweken. Daarin zoeken zij steeds naar verbetering van kwaliteit en nieuwe kansen om de bijzondere cocospalm te vermarkten.
gertjan-verkade

Voordat de palmen in de winkels staan, gaat er minimaal 7 maanden kweektijd overheen. Daar hoort een verpakking bij die het product beschermt tijdens transport en laat opvallen in de winkel. De nieuwe bedrukking past helemaal bij deze tijd. De palmen zullen nu nog meer opvallen in de winkels.

 

Arthur van Tol – manager Kwekerij G. Verkade B.V.
EBC al 10 jaar leverancier van de palmendozen aan Kwekerij G. Verkade B.V.

Al 10 jaar levert EBC de transport- en presentatieverpakking van de palmendoos. Deze palmen worden getransporteerd op een pallet om zo uiteindelijk terecht te komen in de Lidl supermarkten in Duitsland. Eenmaal aangekomen op locatie kan de pallet meteen de winkel in.

Nieuwe mogelijkheden in het bedrukken van golfkarton

De afgelopen jaren hebben er een aantal veranderingen plaatsgevonden op het gebied van productietechnieken op golfkarton. Met een minimaal verschil in prijs kon de palmendoos voorzien worden van een gedetailleerde en kleurrijke bedrukking in tegenstelling tot het eerdere ontwerp.

Een opgefrist design

De bedrukking is opgefrist met nieuwe tropische foto’s van de cocospalm. Daarnaast is de kartonkwaliteit opgehoogd zodat de golfkartonlijnen niet aan de buitenzijde van de doos zichtbaar zijn. Ook is er gekozen om de dozen met de offset druktechniek te voorzien van bedrukking in plaats van preprint wat voorheen gebruikt werd.

palmen dozen ebc golfkarton kwekerij verkade
cocos nucifera verpakking
2

Soms zijn dozen toe aan een nieuwe, frisse uitstraling. Deze presentatiedoos is een perfect voorbeeld. Wij leveren de dozen al 10 jaar en is in die tijd behoorlijk verouderd. Nieuwe mogelijkheden binnen onze branche zorgen voor nieuwe kansen. De kans om dozen en displays nog mooier te maken.

 

Edwin Boerlage – Eigenaar EBC
EINDE BERICHT
Lees meer praktijkvoorbeelden