Stora Enso voert grote herstructureringen uit en sluit verschillende fabrieken waaronder de papierfabriek in Eerbeek

Publicatiedatum: 20 juni 2023

Stora Enso heeft grote herstructureringsmaatregelen aangekondigd, waaronder verschillende fabriekssluitingen en ontslagen. In combinatie met eerder gestarte onderhandelingen in de divisie Packaging Materials zou dit resulteren in een totale vermindering van ongeveer 1.150 werknemers, aldus het bedrijf. Indien de sluitingen worden uitgevoerd, zou dit gevolgen hebben voor de Sunila-pulpproductie-eenheid in Finland, de Nederlandse papierfabriek De Hoop, een containerboardmachine in Ostrołęka, Polen en de Estse zagerij Näpi. De definitieve besluiten worden genomen wanneer de onderhandelingen met de werknemersvertegenwoordigers zijn afgerond.

Papierfabriek Eerbeek

DS Smith De Hoop © archief/Desiree Schippers

Als gevolg van de overcapaciteit op de Europese containerboardmarkt wil Stora Enso de productiecapaciteit van papier voor de golfkartonindustrie verminderen. Het bedrijf stelt daarom voor om beide productielijnen op de locatie De Hoop in Nederland en een van de vier productielijnen op de locatie Ostrołęka in Polen permanent te sluiten met als doel de marktbalans te verbeteren.

De vestiging van De Hoop Eerbeek, die begin dit jaar werd overgenomen door De Jong Packaging, biedt werk aan 185 mensen en heeft een capaciteit van 380.000 ton containerboard. De PM in Ostrołęka kan tot 120.000 tpy gerecycled containerboard produceren en de onderhandelingen hebben impact op 50 mensen. “Deze productielijnen zijn op de lange termijn niet kostenconcurrerend in

Wij ontzorgen u op het gebied van golfkartonnen verpakkingen

EINDE BERICHT

Lees meer nieuws

Mis nooit meer een nieuw bericht en ontvang een email wanneer er een nieuw bericht op de pagina marktnieuws is geplaatst!