Het verpakken van diepvries hondenvoeding van Runner

De ontwikkeling van een stevige flexo bedrukte transportverpakking tot offset bedrukte consumenten voordeelverpakkingen voor het merk Runner.

Het verpakken van diepvries hondenvoeding van Runner

Peys Doggyfood B.V. levert diepvries hondenvoeding aan dierenwinkels en geregistreerde fokkers in Nederland en België. Het assortiment bestaat uit een groot aantal merken diepvriesvoeding waarvan 2 eigen merken: Runner en Alaska Petfood. De overige aangeboden producten worden ingekocht bij derden. Het voordeel daarvan is dat zij een compleet assortiment kunnen aanbieden bij dierenwinkels en fokkers.

foto digitaal visitekaartje

Super tevreden over de service van EBC. Aan de hand van de te verpakken producten maakt EBC eerst een prototype van de verpakking. Een groot pluspunt want zo komen we altijd tot het juiste resultaat.

 

Ron Peys – Eigenaar Peys Doggyfood

Stevige diepvries transportdoos

Als verpakkingen in het vriesvak komen te liggen, moet er een bewuste keuze gemaakt worden als het gaat over de kwaliteit van het golfkarton. Gezien de verpakking bestand moet zijn tegen temperaturen van -20 graden, is er gekozen voor sterk kraftliner papier.

Kraftliner wordt gemaakt van nieuwe houtvezels, vermengd met een deel gerecycled papier. Het papier is door het toevoegen van nieuwe houtvezel steviger dan testliner papier (testliner bestaat voor het grootste deel uit gerecycled materiaal) en beter bestand tegen vocht. Zo behoudt de doos zijn sterkte, ook eenmaal weer buiten de koeling.

 

Het nut van luchtgaten in golfkartonnen dozen

De vers gemaakte hondenvoeding wordt in de transportdoos ingepakt en ingevroren met een shockvriezer. Door het toevoegen van luchtgaten aan de zijkanten van de doos komt de koele lucht direct in aanraking met de producten. Dat zorgt ervoor dat de hondenvoeding sneller de juiste temperatuur bereikt.

De consumenten voordeelverpakking knalt uit het schap

Een opvallende en kleurrijke bedrukking helpt bij het laten opvallen van uw verpakking in het schap. Zo ook bij de consumenten voordeelverpakking met hondenvoeding van Runner. Voor deze verpakking is gekozen voor de offset druktechniek. Kleurrijk en haarscherp.

 

Machinaal of handmatig opgezet?

Of een doos machinaal of handmatig wordt opgezet, is essentiële informatie voor het maken van de technische tekening van de doos. Zo werd deze vraag ook gesteld aan Peys Doggyfood. Wij snappen dat deze vakkennis ingewikkeld kan zijn voor onze klanten. Daarom overleggen wij lastige vragen ook graag één op één met uw tussenpersonen. Dat bespaart u tijd én een ingewikkeld lesje technisch golfkarton.

Peys doggyfood (4)
Peys doggyfood (3)
Peys doggyfood (2) (1)
Website afbeeldingen 600x400mm (4)

Ron Peys heeft te maken met meerdere fabrikanten waarbij het productie- en inpakproces net weer even anders is. Het is mijn taak de gestelde eisen te vertalen naar een geschikte verpakking. Gelukkig biedt onze uitgebreide ontwikkelingsafdeling ondersteuning en maken zij prototypes. Die laat ik zien aan de klant en samen passen en meten we. Is de verpakking niet naar wens? Dan passen onze ontwerpers die aan totdat u tevreden bent.

 

Saskia Breggeman – Accountmanager

EINDE BERICHT

Lees meer praktijkvoorbeelden

  • Producten met een speciaal verhaal verdienen promotiemateriaal. Veelzijdigheid is een groot voordeel van golfkarton, er zijn weinig vormen die we niet kunnen maken. Door te kiezen voor een print op bruin karton geef je de display een natuurlijke en duurzame uitstraling....

  • Point of Sale materiaal biedt een verkoopkans die bedrijven vaak laten liggen, terwijl het juist op verschillende gebieden voor een enorme boost kan zorgen! Juist in deze tijd waarbij veel online wordt gekocht in plaats van in de fysieke winkel zijn POS materialen belangrijker dan ooit....

  • Als verpakkingen in het vriesvak komen te liggen, moet er een bewuste keuze gemaakt worden als het gaat over de papierkwaliteit van het golfkarton. Waar moet je rekening mee houden en wanneer kies je voor luchtgaten in de doos? ...

  • Glaswerk is kwetsbaar. Over de verpakking moet goed nagedacht worden zodat het glaswerk heel aankomt op bestemming. Hoe verpak je glaswerk? ...

  • Er zijn verschillende druktechnieken waarmee golfkarton bedrukt kan worden: flexo druk, digitaal print, offset druk en HQP (High Quality Print). Welke techniek is het meest geschikt als we een luxe uitstraling willen creëren? ...

  • Soms zijn dozen toe aan een nieuwe, frisse uitstraling. Deze presentatiedoos is een perfect voorbeeld. Wij leveren de dozen al 10 jaar en is in die tijd behoorlijk verouderd. Nieuwe mogelijkheden binnen onze branche zorgen voor nieuwe kansen. ...