Het leveren van het hele golfkartonpakket: van diepvries transportdozen tot retailverpakkingen

Peys Doggyfood B.V. levert diepvries hondenvoeding aan dierenwinkels en geregistreerde fokkers in Nederland en België. Het assortiment bestaat uit een groot aantal merken diepvriesvoeding waarvan 2 eigen merken: Runner en Alaska Petfood. De overige aangeboden producten worden ingekocht bij derden. Het voordeel daarvan is dat zij een compleet assortiment kunnen aanbieden bij dierenwinkels en fokkers.

Peys doggyfood (2) (1)

Productie en ontwerp van een stevige flexo bedrukte transportverpakking tot offset bedrukte hondenvoer verpakkingen

Aandachtspunten diepvriesdozen

Als verpakkingen in het vriesvak komen te liggen, moet er een bewuste keuze gemaakt worden als het gaat over de kwaliteit van het golfkarton. Gezien de verpakking bestand moet zijn tegen temperaturen van -20 graden, is er gekozen voor sterk kraftliner papier.

Kraftliner wordt gemaakt van nieuwe houtvezels, vermengd met een deel gerecycled papier. Het papier is door het toevoegen van nieuwe houtvezel steviger dan testliner papier (testliner bestaat voor het grootste deel uit gerecycled materiaal) en beter bestand tegen vocht. Zo behoudt de doos zijn sterkte, ook eenmaal weer buiten de koeling.

 

Het nut van luchtgaten in golfkartonnen dozen

De vers gemaakte hondenvoeding wordt in de transportdoos ingepakt en ingevroren met een shockvriezer. Door het toevoegen van luchtgaten aan de zijkanten van de doos komt de koele lucht direct in aanraking met de producten. Dat zorgt ervoor dat de hondenvoeding sneller de juiste temperatuur bereikt.

Peys doggyfood (4)
Peys doggyfood (3)

De consumenten voordeelverpakking knalt uit het schap

Een opvallende en kleurrijke bedrukking helpt bij het laten opvallen van uw verpakking in het schap. Zo ook bij de consumenten voordeelverpakking met hondenvoeding van Runner. Voor deze verpakking is gekozen voor de offset druktechniek. Kleurrijk en haarscherp.

 

Machinaal of handmatig opgezet?

Of een doos machinaal of handmatig wordt opgezet, is essentiële informatie voor het maken van de technische tekening van de doos. Zo werd deze vraag ook gesteld aan Peys Doggyfood. Wij snappen dat deze vakkennis ingewikkeld kan zijn voor onze klanten. Daarom overleggen wij lastige vragen ook graag één op één met uw tussenpersonen. Dat bespaart u tijd én een ingewikkeld lesje technisch golfkarton.

ons team fotos website (4) (1)

Ron Peys heeft te maken met meerdere fabrikanten waarbij het productie- en inpakproces net weer even anders is. Het is mijn taak de gestelde eisen te vertalen naar een geschikte verpakking. Gelukkig biedt onze uitgebreide ontwikkelingsafdeling ondersteuning en maken zij prototypes. Die laat ik zien aan de klant en samen passen en meten we. Is de verpakking niet naar wens? Dan passen onze ontwerpers die aan totdat u tevreden bent.

Saskia Breggeman – Accountmanager

EINDE BERICHT

Lees meer praktijkvoorbeelden