Papierprijzen met 40% gestegen ten opzichte van half jaar geleden

Publicatiedatum: 17 mei 2021

Het evenwicht in de golfkartonindustrie is ver te zoeken. De industrie heeft al enige tijd te maken met sterk stijgende papierprijzen door de pandemie. Maandelijks worden deze prijzen naar boven bijgesteld en het einde is nog niet in zicht. Als we de huidige papierprijzen vergelijken met de prijzen van een half jaar geleden, zijn deze al met ruim 40% gestegen. Tellen wij daar de reeds aangekondigde verhogingen bovenop, dan praten we over een stijging van meer dan 60% ten opzichte van een half jaar geleden!

Naast de stijgende papierprijzen wordt ook de beschikbaarheid van papier een groot probleem. Er wordt al gesproken over een papierschaarste. Dit alles is terug te zien in de lange levertijden. Vorig jaar werden er levertijden aangehouden van 2 tot 4 weken, nu lopen de levertijden op van 6 tot 10 weken.

Hoe lang dit gaat duren? Dat weet niemand. Wij houden alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Houdt onze nieuwspagina in de gaten voor het laatste nieuws over de marktsituatie.

EBC Golfkarton als uw karton leverancier

EINDE BERICHT

Lees meer nieuws

Mis nooit meer een nieuw bericht en ontvang een email wanneer er een nieuw bericht op de pagina marktnieuws is geplaatst!