Certificaten

Het waarborgen van kwaliteit, voedselveiligheid, traceerbaarheid en duurzaamheid.

Het waarborgen van kwaliteit

Wij beschikken over vele machines, zowel in eigen beheer als bij onze productie partners. Onze productiepartners beschikken over de vereiste certificaten die garanderen dat het gebruik van grond‐ en hulpstoffen tijdens productie, opslag en transport van golfkartonnen verpakkingen volgens strenge hygiënenormen hebben plaatsgevonden. Deze certificeringen en auditrapporten bieden onze afnemers in de (voedingsmiddelen‐) industrie zekerheid voor wat betreft kwaliteit, voedselveiligheid en traceerbaarheid.

Naast onafhankelijke controles door diverse gecertificeerde instanties, voeren ook wij op regelmatige basis audits uit waarbij afspraken worden gemaakt ter verbetering van productieprocessen en kwaliteit.

golfkarton

Het waarborgen van voedselveiligheid

Als het op voedsel aankomt, begrijpen we hoe belangrijk het is dat uw verpakking voedselveilig is. Wij beschikken over de vereiste certificaten die garanderen dat productie volgens strenge hygiënenormen hebben plaatsgevonden. Deze certificeringen en auditrapporten bieden onze afnemers in de (voedingsmiddelen‐) industrie zekerheid voor wat betreft kwaliteit, voedselveiligheid en traceerbaarheid.

Het waarborgen van traceerbaarheid

Golfkarton wordt geproduceerd van hernieuwbare grondstoffen. Maar waar komen de grondstoffen vandaan? Dagelijks komen er berichten in het nieuws over illegale houtkap en ontbossing voor landbouw en veeteelt. Dit gebeurt heel veel, iedere twee seconden verdwijnt een voetbalveld aan bos. Daarom is het belangrijk verpakkingen van golfkarton met FSC certificaat te kopen. Alleen papierproducten afkomstig uit een verantwoord beheerd bos krijgen het FSC-keurmerk. Zo dragen we samen bij aan het behoud van bossen wereldwijd.

Het waarborgen van duurzaamheid

EBC Golfkarton streeft er naar een verantwoordelijk en zo duurzaam mogelijk bedrijf te zijn. Uiteraard is er altijd ruimte voor verbetering. Daarom blijven we continu werken aan duurzaamheid om zo onze planeet zo schoon mogelijk door te geven aan de volgende generaties.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
SEDEX

Sedex is een organisatie die bedrijven wereldwijd helpt om verantwoord handel te drijven. Het helpt ons om de controle te houden over onze productieketen. Met het Sedex lidmaatschap hebben we toegang tot informatie, trainingen en support die ons daarbij helpen. Hierbij wordt ook rekening gehouden met sociale, milieu en ethische duurzaamheid.

Geregistreerd onder nr.  ZC414000916

CO2- neutraal
Trees for all

Jaarlijks leveren wij miljoenen verpakkingen van golfkarton aan onze klanten. Wij zijn van mening dat wat wij gebruiken van de natuur, wij ook weer terug moeten geven. Daarom zijn wij partner van Trees for All. Met onze jaarlijkse donatie ondersteunen wij de aanplanting van bomen wereldwijd.