Duurzaamheid is voor ons een belangrijk onderwerp. De gevolgen van de opwarming van de aarde en de vernietiging van biodiversiteit en ecosystemen zijn duidelijk zichtbaar en zet zich in een rap tempo voort. Ook wij zijn ons bewust van het belang duurzaam te ondernemen. Wij dragen graag ons steentje bij aan een gezonde aarde en duurzame economie.

Wij dragen ons steentje bij aan een gezonde aarde en duurzame economie door:

 

1. uitsluitend te werken met het circulaire materiaal golfkarton,
2. FSC-gecertificeerd papier aan te bieden,
3. het productieproces van onze producten bewust en zo efficiënt mogelijk in te richten.

– Team EBC

Ons aandeel

Wij werken uitsluitend met het circulaire materiaal golfkarton

Wij leveren dozen en displays van FSC® gecertificeerd papier

Wij richten het productieproces van onze producten bewust en zo efficiënt mogelijk in 

Wij werken uitsluitend met golfkarton. Golfkarton is duurzaam. Golfkarton bestaat uit verschillende papierlagen die met zetmeellijm aan elkaar bevestigd worden. Papier wordt deels van bomen gemaakt; een eindeloos hernieuwbare bron. Daarnaast nemen bomen CO2 op uit de atmosfeer. Een win-win situatie voor mens, dier en natuur.

Het grootste aandeel grondstoffen bij het maken van golfkarton bestaat uit oud papier. Oud papier wordt ingezameld om weer opnieuw te gebruiken. Alleen al in Nederland wordt zeker 86% van het gebruikte papier en karton ingezameld en hergebruikt. De eindeloos hernieuwbare bron en de recycling van gebruikt papier maakt golfkarton circulair materiaal.

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de totale wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering.

Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC-label. Door dit papier aan te bieden dragen wij bij aan de bescherming van onze wereldwijde bossen. Ook u draagt bij bosbehoud door te kiezen voor gecertificeerd papier. Één van onze FSC-gecertificeerde papiersoorten is Sila Liner. Zowel in wit als bruin golfkarton verkrijgbaar.

Door het productieproces van onze producten bewust en zo efficiënt mogelijk in te richten, verminderen wij de afvalberg. Bij het snijden van papierrollen voor de golfkartonindustrie blijven vaak mooie restrollen over. Wij gebruiken die restrollen en snijden ze op maat voor de productie van onze Hollandse hoeklatten.

Bovendien zamelen wij bewust al het snijafval in dat afkomstig is uit onze productielocatie in Honselersdijk zodat het recyclingsproces (opnieuw) kan starten.

Berichten in deze categorie

Jaarlijks produceren wij als EBC miljoenen verpakkingen en presentatie-ideeën van golfkarton. Wij zijn van mening dat wat wij gebruiken van de natuur, wij ook weer terug moeten geven. Daarom zijn wij...

Maatschappelijk verantwoord en circulair inkopen is de toekomst als Nederland de opgestelde klimaatdoelen wil behalen. Bewuste selectie met het oog op duurzaam inkopen is een manier om effectief bij t...

Golfkarton is niet alleen bijzonder stevig, praktisch, handig in transport en hygiënisch maar ook heel duurzaam. Lees de 5 milieuvoordelen van golfkarton....