Duurzaamheid is voor ons een belangrijk onderwerp. De gevolgen van de opwarming van de aarde en de vernietiging van biodiversiteit en ecosystemen zijn duidelijk zichtbaar en zet zich in een rap tempo voort. Ook wij zijn ons bewust van het belang duurzaam te ondernemen. Wij dragen graag ons steentje bij aan een gezonde aarde en duurzame economie.

Ons aandeel

Wij dragen graag ons steentje bij aan een gezonde aarde en duurzame/circulaire economie door: 

 

1. Samen te werken met stichting Trees for All in de vorm van een jaarlijkse donatie,
2. al sinds 2011 FSC® (C016391) gecertificeerd te zijn,
3. uitsluitend te werken met het circulaire materiaal golfkarton,
4. het productieproces van onze producten bewust en zo efficiënt mogelijk in te richten.

Wij zijn partner van stichting Trees For All 

Op uw verzoek leveren wij dozen en displays van FSC® gecertificeerd papier

Wij werken uitsluitend met het circulaire materiaal golfkarton

Wij richten het productieproces van onze producten bewust en zo efficiënt mogelijk in 

Jaarlijks levert EBC miljoenen verpakkingen van golfkarton. Wij zijn van mening dat wat wij gebruiken van de natuur, wij ook weer terug moeten geven. Daarom zijn wij partner geworden van stichting Trees for All. Met onze jaarlijkse donatie ondersteunen wij de aanplanting van bomen in Nederland en in het buitenland.

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de totale wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Vraag ons naar de mogelijkheden voor FSC® gecertificeerde dozen en displays. Bekijk ons FSC certificaat.

Wij werken uitsluitend met golfkarton. Golfkarton is duurzaam. Golfkarton bestaat uit verschillende papierlagen die met zetmeellijm aan elkaar bevestigd worden. Papier wordt deels van bomen gemaakt; een eindeloos hernieuwbare bron. Daarnaast nemen bomen CO2 op uit de atmosfeer. Een win-win situatie voor mens, dier en natuur.

Door het productieproces van onze producten bewust en zo efficiënt mogelijk in te richten, verminderen wij de afvalberg. Bij het snijden van papierrollen voor de golfkartonindustrie blijven vaak mooie restrollen over. Wij gebruiken die restrollen en snijden ze op maat voor de productie van onze Hollandse hoeklatten.

Berichten in de categorie duurzaamheid
EBC lid van Sedex

EBC lid van Sedex

EBC Golfkarton is lid van Sedex; een van 's werelds toonaangevende leveranciers van ethische handelsdiensten, die werkt aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden in wereldwijde toeleveringsketens.
Meer informatie
EBC partner van stichting Trees for All

EBC partner van stichting Trees for All

Jaarlijks produceren wij als EBC miljoenen verpakkingen en presentatie-ideeën van golfkarton. Wij zijn van mening dat wat wij gebruiken van de natuur, wij ook weer terug moeten geven. Daarom zijn wij partner geworden van stichting Trees for All.
Meer informatie
Golfkarton als circulair verpakkingsmateriaal

Golfkarton als circulair verpakkingsmateriaal

Maatschappelijk verantwoord en circulair inkopen is de toekomst als Nederland de opgestelde klimaatdoelen wil behalen. Bewuste selectie met het oog op duurzaam inkopen is een manier om effectief bij te dragen aan het klimaatdoel: een 100% circulaire economie in 2050.
Meer informatie
Onderzoeksresultaat: kartonnen verpakkingen krijgen de voorkeur van consumenten vanwege milieuvoordelen

Onderzoeksresultaat: kartonnen verpakkingen krijgen de voorkeur van consumenten vanwege milieuvoordelen

Resultaten van een nieuw Europees onderzoek laten zien dat papieren en kartonnen verpakkingen de voorkeur genieten van consumenten.
Meer informatie
5 milieuvoordelen van golfkarton

5 milieuvoordelen van golfkarton

Golfkarton is niet alleen bijzonder stevig, praktisch, handig in transport en hygiënisch maar ook heel duurzaam. Lees de 5 milieuvoordelen van golfkarton.
Meer informatie