Opnieuw stijgende papierprijzen veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne

Publicatiedatum: 1 april 2022

 

De oorlog in Oekraïne laat -naast al dit menselijk leed- door alle internationale sanctiepakketten nu ook al diepe economische sporen na. Extreem gestegen olie- en gasprijzen en de slechte verkrijgbaarheid van noodzakelijke grondstoffen en onderdelen, zorgen in de hele wereld voor grote problemen en absurde prijsstijgingen.

Meerdere fabrieken hebben hun deuren inmiddels moeten sluiten door de snelheid waarmee deze enorme prijsstijgingen zijn doorgevoerd. Dit alles heeft zijn weerslag op de prijzen van producten die wij dagelijks kopen: van brandstof tot brood.

Ook in de papier- en kartonbranche zijn de gevolgen van deze oorlog extreem te noemen. Zeven papierfabrieken hebben reeds hun deuren gesloten en EUWID (de organisatie die de papierprijzen publiceert) heeft aangegeven dat papier met € 150,- tot € 200,- per ton zal stijgen. Alle verhogingen op een rij hebben als gevolg dat alle kartonnen verpakkingen tussen 10 en 20% duurder zullen gaan worden.

EBC Golfkarton als uw karton leverancier

EINDE BERICHT

Lees meer nieuws

Mis nooit meer een nieuw bericht en ontvang een email wanneer er een nieuw bericht op de pagina marktnieuws is geplaatst!