Mogelijke fusie Smurfit Kappa met zijn Amerikaanse concurrent WestRock 

Publicatiedatum: 29 september 2023
Bron: GN Knack.be

Smurfit Kappa en WestRock voeren onderhandelingen over een mogelijke fusie waardoor de internationale papier- en verpakkingsindustrie een nieuwe leider zou krijgen. Het fusiebedrijf zou een hoofdkantoor krijgen in Dublin, terwijl de Noord- en Zuid-Amerikaanse activiteiten vanuit Atlanta zouden worden aangestuurd, waar WestRock nu het hoofdkantoor heeft.

Mits goedkeuring van aandeelhouders en overheden, en het voldoen aan standaardvoorwaarden, wordt verwacht dat de fusie in het tweede kwartaal van 2024 zal worden afgerond.

Internationale industriereus 

Met een gecombineerde omzet van ongeveer 34 miljard dollar en een EBITDA van meer dan 5 miljard dollar, vormen Smurfit Kappa en WestRock samen een internationale industriereus. De fusie zou resulteren in een personeelsbestand van meer dan 100.000 werknemers, met circa 500 fabrieken en een aanwezigheid in meer dan 42 Amerikaanse en Europese landen.

Verpakkingen in golfkarton als basispijler 

Beide bedrijven zijn stevig verankerd in de golfkartonnen verpakkingsindustrie, die de kern vormt van hun marktpositie. Smurfit Kappa staat aan de top in Europa, terwijl WestRock voornamelijk uitblinkt op het Amerikaanse continent, met 145 productielocaties. Smurfit Kappa heeft op haar beurt meer dan 350 vestigingen, verspreid over 23 Europese landen.

Wij ontzorgen u op het gebied van golfkartonnen verpakkingen

EINDE BERICHT

Lees meer nieuws

Mis nooit meer een nieuw bericht en ontvang een email wanneer er een nieuw bericht op de pagina marktnieuws is geplaatst!