Lockdown zorgt waarschijnlijk weer voor een run op golfkartonnen dozen

Lockdown en papierschaarste. Wat het één met het andere te maken heeft? Tijdens de vorige lockdown, die bijna twee maanden duurde, ontdekten vele consumenten de webwinkels. Het aantal pakketjes (lees kartonnen dozen) wat verstuurd werd, schoot enorm omhoog. Hierdoor werd de vraag naar karton groter dan het aanbod. De gevolgen daarvan worden nog steeds gevoeld in de branche.

Nu is er een tweede lockdown. Net voor pakjesavond, Black Friday en de kerstperiode. Niemand weet nog hoe lang het dit keer gaat duren. Waar elke winkel blij is met verlengde openingstijden en koopavonden, gaat alles nu vroegtijdig dicht. De kans is groot dat er weer een recordaantal aan online bestellingen geplaatst worden en daarbij een run op elke nog beschikbare doos. Het helpt in ieder geval niet om de lange levertijden voor kartonnen dozen in te korten. De papierschaarste blijft een probleem.

Mocht u op het laatste moment nog dozen nodig hebben, denk dan eens aan ons. Wij hebben nog een aantal formaten op voorraad staan. Daarnaast hebben wij nog productieruimte beschikbaar voor het einde van het jaar. De levertijd is afhankelijk van het aantal stuks en het formaat. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

EINDE BERICHT
Lees meer nieuws