Wat is FEFCO en welke past het beste bij uw product?

Een webshopdoos heeft andere eigenschappen dan een supermarkttray. Het is belangrijk dat de webshopdoos eenvoudig dichtgeplakt en teruggestuurd kan worden indien nodig. Maar bij de supermarkttray komen andere verpakkingseisen kijken. De trays moeten op elkaar gestapeld kunnen worden en perfect op de pallet passen. Er bestaan geen vaste benamingen voor verpakkingen maar cijfercodes. Deze codes geven aan om welke constructie het gaat. De webshopdoos -FEFCO 0711 – of de supermarkttray – FEFCO 0423.

Wat is FEFCO?

Elke verpakking verschilt in constructie en vorm. Om ervoor te zorgen dat al deze dozen uit elkaar gehouden worden en er zo min mogelijk verwarring ontstaat, is er een internationale standaard bedacht. Wanneer je dozen gaat bestellen is het handig om gebruik te maken van een FEFCO-code. Deze internationale standaard geeft aan om welk type doos het gaat. FEFCO staat voor Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé, ofwel Europese Federatie van Golfkartonfabrikanten.

De codes zijn wereldwijd bekend en worden door de meeste golfkartonleveranciers gebruikt. De dozen worden onderscheiden door: het aantal kleppen/flappen, de sluiting van de doos en de mogelijke uitsparingen.

FEFCO 0427 als populaire handvouw verzenddoos

Deze doos wordt vooral gebruikt als verzenddoos. Ook in deze doos zijn er veel mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld een handgreep erin laten zetten, zodat u deze later kunt gebruiken als koffertje. Bekijk onze video over de 0427 voor nog meer mogelijkheden. Wilt u meer informatie over verzenddozen bekijk dan onze e-commerce pagina. Hier vindt u nog meer mogelijke verzenddozen en inspiratie.

Liever geen handvouwdoos? Kies dan voor een FEFCO 0711. Een voorgelijmde, snel in elkaar te zetten webshopdoos met sluit-en retourstrip. Bekijk de FEFCO-video voor een eerste indruk van deze constructie en de extra mogelijkheden.

Eén van meest gebruikte doostypes ter wereld: de Amerikaanse vouwdoos (FEFCO 0201)

De 0201, ook wel bekend als de Amerikaanse vouwdoos, is één van de meest gebruikte doostypes ter wereld. De 0201 heeft u binnen een handomdraai gevouwen. Plak de flappen dicht met tape en de doos is klaar voor gebruik. Deze FEFCO maken wij in elke gewenst formaat zodat de verpakking perfect bij uw product past. Bekijk onze pagina over amerikaanse vouwdozen. 

Welke FEFCO past het beste bij mijn product? 

Om de juiste FEFCO voor uw product te bepalen, is het noodzakelijk kennis te hebben van zaken. Wij zijn gespecialiseerd in golfkartonnen verpakken. Voordat de juiste FEFCO bepaald wordt, vragen wij u het hemd van het lijf over uw product en de verwerking ervan. Wat zijn de verpakkingseisen voor uw product? Hoe wordt het product verstuurd? Wat voor doel heeft de benodigde verpakking? Welke verpakkingsmachines gebruikt u? Na het inwinnen van deze informatie hebben wij een goed beeld van uw verpakkingswensen- en eisen om zo de juiste verpakking voor uw product te maken.

Video’s van de meest voorkomende verpakkingsconstructies

Samen de juiste verpakkingsconstructie voor uw product bepalen?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Onze wereld is golfkarton. Wij beleven plezier in het creëren van de juiste kartonnen doos of display en het optimaal bedienen van onze klanten. Elke verpakkingsvraag zien wij als een uitdaging. Een doos is namelijk nooit zomaar gewoon een doos. Wij gaan graag met u om de tafel om te laten zien dat wij voor u de golfkartonspecialist zijn.