Het verpakken van gekoelde producten in een luxe presentatiedoos

De BestelBox is door Raymon en Jesper opgestart aan het begin van de corona tijd, naast hun evenementenbedrijf Timeless Events. De BestelBox levert, zoals de naam al doet vermoeden, unieke cadeauboxen en relatiegeschenken voor personeel en zakenrelaties. Zij hebben de leukste boxen samengesteld die met een gepersonaliseerde boodschap besteld kunnen worden. Klanten kunnen kiezen uit bijvoorbeeld complete borrelboxen, BBQ-boxen, donutboxen en bierboxen.
Knipsel

Prima service en goede kwaliteit van de dozen! Korte lijntjes binnen het bedrijf, wat zeer prettig is. ”

 

Jesper Hogedoorn – Commercieel directeur De BestelBox
Ontwikkeling van een luxe presentatiedoos voor onder andere gekoeld BBQ vlees

Jesper van De BestelBox kwam met de vraag naar ons toe een mooie doos met een luxe uitstraling te ontwikkelen die zij kunnen gebruiken om onder andere BBQ-pakketten in te verpakken. Het vlees komt direct uit de koeling en is vacuüm verpakt voordat het in de presentatiedoos wordt ingepakt. Een vereiste was dus dat de presentatiedoos bestand moest zijn tegen koude lucht van koeling en condensvorming. Daarnaast wilde Jesper graag een luxe uitstraling geven aan de presentatiedoos met fotorealistische print.

Ons advies voor de keuze van de papiersoort in relatie tot condensvorming en koeling

Bij het maken van golfkartonnen platen worden verschillende papiersoorten met elkaar gecombineerd. De papiersoorten die hierbij worden gebruikt kunnen verschillen in gewicht (hoe zwaarder hoe sterker) en in eigenschappen. Een van die papiersoorten is kraftliner. Kraftliner wordt gemaakt van een klein percentage nieuwe houtvezel, vermengd met gerecycled papier. Het papier is door het toevoegen van nieuwe houtvezel steviger dan testliner papier (testliner is 100% gerecycled zonder toevoeging van nieuwe houtvezel) en beter bestand tegen vocht. Kraftliner papier is dan ook het meest geschikt voor dozen die in de koeling gaan en waar condensvorming kan optreden.

Ons advies voor de druktechniek dat zorgt voor een luxe uitstraling

Er zijn verschillende druktechnieken waarmee golfkarton bedrukt kan worden: flexo druk, digitaal print, offset druk en HQP (High Quality Print). Welk bedrukkingstechniek het beste bij uw doos of display past, is afhankelijk van het gewenste eindresultaat. Een offset bedrukking zet een fotorealistisch beeld neer. Bij het bedrukken van de BBQ presentatie dozen is dan ook gekozen voor offset druk.

De bestelbox
de bestelbox 2

Door te kiezen voor kraftliner papier dat bestaat uit gerecycled materiaal en nieuwe houtvezel is de presentatiedoos bestand tegen koeling en condensvorming. Door de doos offset te bedrukken straalt de doos luxe uit. Een offset bedrukking zet namelijk een fotorealistisch beeld neer. Dat past perfect bij de vereisten van Jesper voor de presentatiedoos met BBQ- vlees van De BestelBox.

 

Alex Jonkman – Accountmanager EBC
EINDE BERICHT
Lees meer praktijkvoorbeelden